J. Roggeveenweg 11A
5928 LS Venlo
077-4773000 info@aisb.nl
Vandaag geopend:
08:00-17:00 uur

LPdi

Vialle Alternative Fuel Systems introduceert het eerste direct ingespoten LPG-systeem:"LPdi systeem" (Liquid Propaan Direct Injection). Hiermee komen de nieuwste direct ingespoten benzinemotoren voortaan ook voor LPG in aanmerking. Het nieuwe systeem is gereed voor zowel serieproductie bij fabrikanten (OEM) als voor retrofit toepassingen.

Nieuw LPdi Systeem helpt bij verder opmars LPG

Het LPdi-systeem is voor verschillende merken, motoren en directe inspuitingtechnologieën beschikbaar. De ontwikkeling vond plaats in de eigen R&D-afdeling van Vialle in Eindhoven en nam drie jaar in beslag. In september 2009 vond op de IAA te Frankfurt de officiële introductie plaats.

Nieuwe innovatie

Vialle vergroot met deze nieuwe innovatie wederom haar technologische voorsprong rondom de productie van brandstof-en autogassystemen. De verwachtingen van de organisatie rond het LPdi-systeem zijn hoog. Peter Rutten, President / CEO Vialle Alternative Fuel Systems: "Ik verwacht dat de introductie van het LPdi-systeem de opmars van LPG een stevige impuls gaat geven. Het lijkt me reëel dat tien procent van alle auto's met een direct ingespoten benzinemotor in Europa door ons op termijn zal worden uitgerust met een LPDi-systeem. Het kan niet anders. Er komen met dit LPDi-systeem voortaan veel meer auto's in aanmerking voor LPG. Bovendien blijven met LPdi alle voordelen van de directe benzine-inspuiting intact. Reken daarbij de overige voordelen van rijden op LPG, zoals een lagere bijtelling en lagere prijs per liter, dan spreekt mijn verwachting voor zich."

Voordelen

Het LPdi-systeem van Vialle kent meerdere voordelen. Het is een onderhoudsvrij systeem waarbij dankzij de directe injectie geen filteronderdelen hoeven worden vervangen. Ook aanpassingen van het koelsysteem van de motor kunnen achterwege blijven, zodat altijd het volledige motorvermogen beschikbaar blijft. De directe brandstofinjectie van de op zich al schone LPG levert een CO2-reductie tot 20% op. Voor zowel nieuwe als voor bestaande auto's blijft de Euro 5-emissienorm na inbouw van het LPdi-systeem behouden. De directe inspuiting maakt een exacte dosering van de hoeveelheid brandstof mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het motormanagement volledig inzetbaar is en komt het verbruik ten goede.

Verkrijgbaarheid

De verkoop wordt in Duitsland en Nederland medio september 2009 gestart. In Nederland kan vanaf dat moment het LPdi-systeem via de 34 Vialle Partners in Nederland worden ingebouwd of besteld. De Vialle Partners bepalen zelf hun prijs maar verwacht wordt dat het prijsniveau rond de 2995 euro zal liggen, inclusief inbouw en BTW.

Beschikbaar voor verschillende merken

Vanaf september 2009 is het LPdi-systeem beschikbaar voor de 1.4 liter TSI-motor die gebruikt wordt voor diverse merken binnen de VAG-groep. Andere motoren van de merken Audi, Seat, Skoda en VW volgen later in 2009. In 2010 kwam het systeem ook beschikbaar voor andere merken. Verdere merken zijn in ontwikkeling.

Over Vialle Alternative Fuel Systems

Vialle Alternative Fuel Systems is als producent van alternatieve brandstof- en gassystemen technologisch marktleider. Het bedrijf heeft al 42 jaar succes met LPG-installaties. Wereldwijd zijn er bij Vialle het afgelopen jaar meer dan 250.000 LPG-systemen besteld. Vialle is dan ook betrokken bij 1 op de 4 auto's die in Nederland op LPG rijden.

AISB Auto Inbouw Service Baarlo bouwt deze autogasinstallaties met zorg voor u in. Informeer naar de mogelijkheden voor uw auto en vraag hier uw offerte aan.