J. Roggeveenweg 11A
5928 LS Venlo
077-4773000 info@aisb.nl
Vandaag geopend:
08:00-17:00 uur

Zakelijk autogas

Ook zakelijk, voordelig rijden op autogas.

Wist u dat:

  • Autogas of LPG beduidend minder schadelijk is voor het milieu dan diesel en benzine;
  • De kilometer kostprijs aanzienlijk lagere is bij zowel nieuwe als gebruikte auto's;
  • Het achteraf inbouwen van een autogasinstallatie niet meetelt in de bijtelling;
  • De motorrijtuigenbelasting van een auto met grijs kenteken op LPG net zoveel is als op benzine of diesel;

LPG staat voor Liquid Petroleum Gas. LPG ontstaat bij de productie van aardolie en aardgas en wordt als afvalproduct nuttig gebruikt. Het gas wordt onder hoge druk vloeibaar gemaakt en er worden geen giftige stoffen aan toegevoegd. Bovendien word de uitstoot van CO2 met wel 15% vermindert ten opzichte van benzine, wat aanzienlijk beter is voor het milieu dan diesel en benzine. En dit terwijl u het vermogen van de benzine auto behoud.

Vaak zijn auto's met een lpg installatie goedkoper dan de vergelijkbare diesel uitvoering. Bovendien is de kilometer kostprijs aanzienlijk lager dan van diesel en benzine. De prijs van LPG schommelt de laatste jaren tussen de 40 en 70 eurocent per liter. U betaald wel extra motorrijtuigenbelasting, echter gemiddeld is rijden op autogas al rendabel bij 12.000 km per jaar. Uw financieel voordeel kan hiermee in 4 jaar tijd oplopen tot wel € 10.000,- dit is afhankelijk van het gewicht van de auto en het aantal gereden km per jaar.

Bereken hier uw omslagpunt en ontdek zelf welk financieel voordeel het u oplevert wanneer u zakelijk gaat rijden op autogas.

Wanneer de benzineprijs naar recordhoogtes stijgt ontstaat er direct een trend, en laten bedrijven massaal autogasinstallaties inbouwen. Dit achteraf inbouwen telt niet mee in de bijtelling.

In Nederland is LPG verkrijgbaar bij ruim 2.000 tankstations in de rest van Europa is een duidelijke groei zichtbaar in het aantal LPG tankstations. In Duitsland zijn het aantal tankstations met LPG in een paar jaar tijd vertienvoudigd.

Sinds mei 2008 is de meest verkochte zakelijke auto, de Volkswagen Golf, in een BiFuel versie met LPG installatie. Dankzij de gunstige meerprijs van € 2.300,- en de lage LPG literprijs verdient de BiFuel zich al bij een laag aantal km per jaar terug. De Golf BiFuel heeft energielabel B en is in Nederland verkrijgbaar.