J. Roggeveenweg 11A
5928 LS Venlo
077-4773000 info@aisb.nl
Vandaag gesloten

Over ons

Mogen we ons even aan u voorstellen, wij zijn AISB gevestigd in Venlo. Wij zijn al 30 jaar specialist van inbouw en service van LPG installaties, maar doen dit ook in trekhaken, alarmsystemen, Airco, Cruise control, Chip-tuning, en zijn tevens leverancier van Fitzel® en Algema® aanhangers en autoambulances voor Nederland.

Binnen ons bedrijf zijn we van alle gemakken voorzien zoals TUV® in huis. RDW® erkend en lid van LPG.nl. Verder zijn wij de grootste Vialle® dealer van Nederland, en vertegenwoordigen nagenoeg alle grote merken LPG systemen. Het grote voordeel voor u is dat wij snel en efficiënt de inbouw, keuring en registratie op kenteken kunnen verzorgen.

Wij onderscheiden ons door het leveren van een hoge kwaliteit inbouw, verzorgt door een professioneel team dat volledig opgeleid en gediplomeerd is in de producten en diensten die wij leveren. Tevens doen wij ook in de ontwikkeling van LPG systemen in allerlei applicaties.

Klanttevredenheid is ons speerpunt. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

LPG installaties

AISB is gespecialiseerd in de installatie van LPG tanks. Iedereen heeft wel eens gehoord van LPG, maar wat is LPG nou eigenlijk? LPG staat voor Liquified Petroleum Gas en wordt voornamelijk gebruikt als motorbrandstof in auto's. Verder wordt het gebruikt als motorgas voor heftrucks, karts, watersport en industriële toepassingen.

Autogas is een mengsel van Propaan en Butaan en is veel beter voor het milieu dan Benzine of Diesel vanwege een gelijkmatigere verbranding. LPG heeft een hoog octaangetal tussen 100 - 108 wat duidt op een hoge klopvastheid. Dit zorgt ervoor dat giftige additieve niet nodig zijn, waardoor LPG een hoogwaardige, schone brandstof is.

LPG ontstaat bij de productie van aardolie of aardgas (als afvalproduct), waarvan tegenwoordig 60% gewonnen wordt uit gasvelden en 40% uit het raffineren van olie. In 1954 werd LPG geïntroduceerd in ons land door Bessel-Kok (BK Gas). Omdat we een afvalproduct nuttig gebruiken en niet nutteloos "affakkelen" leveren we tevens een positieve bijdrage aan het milieu. TNO schat dat er op LPG jaarlijks zoveel wordt afgefakkeld, dat hierop 200 miljoen auto's 20.000 km zouden kunnen rijden.

De prijs van LPG schommelt de laatste jaren tussen de 40 en de 70 eurocent per liter, wat ongeveer een derde is van de prijs van benzine.

Wanneer u een klacht heeft met rijden op LPG of graag een onderhoudsbeurt of check laat uitvoeren aan uw gasinstallatie, kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij kunnen dan direct een afspraak voor u inplannen.

Autogas installatie

Reparatie en onderhoud

Naast de inbouw van uw autogasinstallatie, kunt u ook bij ons terecht met uw klachten, storingen en onderhoud aan uw autogassysteem.

Hoewel wij uw gasinstallatie altijd met uiterste zorgvuldigheid voor u inbouwen, kan het voorkomen dat een onderdeel door gebruik; verouderd, vervuild of defect raakt. Door onze jarenlange ervaring en intensieve bijscholing zijn wij in staat om klachten en storingen snel en vakkundig te diagnosticeren en te verhelpen. Bovendien hebben wij door intensieve contacten met onze leveranciers, veel onderdelen op voorraad of snel leverbaar.

U kunt bij ons terecht met verschillende merken installaties, omdat ieder merk LPG installatie eigen testapparatuur behoeft, is het van belang te weten welk merk gasinstallatie er in uw auto ligt. Hieronder een overzicht van de merken installaties waar wij de testapparatuur voor in huis hebben. Wanneer uw installatie bij ons is ingebouwd of in onderhoud is, hebben wij alle benodigde informatie hierover in ons systeem.

  • Prins
  • Vialle
  • Eurogas
  • Vogels - Landi
  • GFI - Teleflex - Necam - Koltec - AG
  • Impco
  • BRC
Reparatie en onderhoud

Keuring en registratie

Wanneer u een LPG tank heeft, zijn belangrijke keurings- voorschriften van toepassing. AISB kan u ook hierbij helpen. Wij zorgen dat uw installatie aan alle belangrijke richtlijnen voldoet zodat u met een veilig en gerust gevoel de weg op kunt.

Wanneer u een auto op LPG heeft gelden daar speciale APK keuringseisen voor. Onderstaand de belangrijkste op een rijtje:

  • Tank dient goed vast te zitten;
  • Roest of deuken in de tank zijn niet toegestaan;
  • Gastank mag niet lek zijn;
  • De leiding dient knikvrij te zijn;
  • De verdamper mag niet los zitten;
Keuring en registratie

Inbouw en tuning

Chip-tuning is het vrijgeven van het motorvermogen op een elektrische wijze. Dit vermogen is mechanisch aanwezig maar door de fabrikant software-matig gelimiteerd. Er wordt niets gewijzigd aan de originele computer. Innovatieve software zorgt dat de maximale marge nooit word overschreden. Over te bouwen naar ander voertuig bij eventuele verkoop.

De voordelen van tuning:

  • Extra vermogen;
  • Snellere acceleratie;
  • Vermindering verbruik;
  • Het vermogen van de auto neemt met 35% toe;
  • Efficiënter verbruik, bespaar tot 15% op uw huidig verbruik;
  • Koppelwinst tot 100 Nm, het wordt dus gemakkelijker te rijden met een aanhanger of caravan;