J. Roggeveenweg 11A
5928 LS Venlo
077-4773000 info@aisb.nl
Vandaag gesloten

LPG voor boten

Omdat Auto Inbouw Service Baarlo al sinds 1987 expert is op het gebied van LPG inbouw en service in auto's, hebben wij besloten onze core-business verder uit te breiden. U kunt bij ons nu ook terecht met uw pleziervaartuig, speedboot en andere motorboten.

De bewezen LPG techniek die al tientallen jaren toegepast wordt in de auto-industrie is ook toepasbaar op watersport applicaties met benzine motoren. De motoren die toegepast worden voor inboard voortstuwingsinstallaties zijn identiek aan motoren uit de auto-industrie.

Met de huidige brandstofprijzen kan het zeer interessant zijn om uw boot op LPG om te bouwen wat u een behoorlijke kostenbesparing kan opleveren van ca. € 1,- per gebruikte liter benzine. Afhankelijk van het brandstofgebruik kan dit oplopen tot een besparing van circa 55%.

Verder heeft LPG nog meer voordelen, namelijk:

  • Veel schoner voor het Milieu;
  • Motor zal inwendig minder vervuilen door schonere verbranding;
  • In deze tijden kan de boot zelfs aantrekkelijker worden in de verkoop;
Vaar op LPG met AISB

Afhankelijk van het type motor in uw boot kan AISB de meest geschikte LPG installatie voor u selecteren. Trailerbare boten kunnen voorzien worden van een vaste LPG tank met een vulinrichting aan de buitenzijde. Boten die tijdens het vaarseizoen het water niet uitkomen kunnen voorzien worden van losse tanks, die demontabel zijn en die u veilig kunt af en aankoppelen en gewoon kunt afvullen bij een willekeurig tankstation. Ook voor de juiste tankkeuze kan AISB u adviseren.

Diverse verzekeringsmaatschappijen accepteren LPG als brandstof in uw boot zonder daarvoor hogere premies te berekenen. AISB is bijvoorbeeld gecertificeerd door Aegon en Delta Lloyd. De verzekering vraagt alleen een certificaat van inbouw door een erkend LPG inbouw installateur en dat u uw LPG installatie jaarlijkse door een erkend bedrijf laat controleren. AISB kan beide voor u verzorgen.

Kortom, bent u geïnteresseerd, neem dan gerust contact met ons op, om samen te bekijken of varen op LPG ook voor u interessant kan zijn.