J. Roggeveenweg 11A
5928 LS Venlo
077-4773000 info@aisb.nl
Vandaag geopend:
08:00-17:00 uur

LPG

Iedereen heeft wel eens gehoord van LPG, maar wat is LPG nou eigenlijk? LPG staat voor Liquified Petroleum Gas en wordt voornamelijk gebruikt als motorbrandstof in auto's. Verder wordt het gebruikt als motorgas voor heftrucks, karts, watersport en industriële toepassingen.

Autogas is een mengsel van Propaan en Butaan en is veel beter voor het milieu dan Benzine of Diesel vanwege een gelijkmatigere verbranding. LPG heeft een hoog octaangetal tussen 100 - 108 wat duidt op een hoge klopvastheid. Dit zorgt ervoor dat giftige additieven niet nodig zijn, waardoor LPG een hoogwaardige, schone brandstof is.

LPG ontstaat bij de productie van aardolie of aardgas (als afvalproduct), waarvan tegenwoordig 60% gewonnen wordt uit gasvelden en 40% uit het raffineren van olie. In 1954 werd LPG geïntroduceerd in ons land door Bessel-Kok (BK Gas). Omdat we een afvalproduct nuttig gebruiken en niet nutteloos "affakkelen" leveren we tevens een positieve bijdrage aan het milieu. TNO schat dat er op LPG jaarlijks zoveel wordt afgefakkeld, dat hierop 200 miljoen auto's 20.000 km zouden kunnen rijden.

AISB LPG installatiesysteem

Er is al een LPG systeem vanaf € 1650,-

De prijs van LPG schommelt de laatste jaren tussen de 40 en de 70 eurocent per liter, wat ongeveer een derde is van de prijs van benzine.